|
Snimanje
|
|
Terapija fotografijom
|
Najam
|
Prodaja
|

Zadnje uploadane fotografije ovog korisnika (Pogledaj sve radove)
Zadnje ostavljeni komentari ovog korisnika
Zadnji komentari fotografija za analizu Zadnji komentari galerijskih fotografije
Vitraj (19.08.2009.)
Da bi analizirao fotografiju potrebno je znati tko je autor fotografije. Drugim riječima, bez kompletne registracije tj. bez naznačenog autora fotografije nije moguća analiza fotografije.
zzzzzz... (02.08.2009.)
Puno sam puta pisao o formatu i nasumičnom cropanju. Format sam po sebi ima svoju priču i svoju zakonitost. Pomozi mi Sandro: zašto su tvoji cropovi tako "slobodni" ?
Sarajevska Pivovara (31.07.2009.)
E Mario, Mario :-).Kužnio si ti, izgleda, kako me tekstom možeš kupiti (ne nužno pohvalama). U tražilici sam izlistao sve tvoje slike i očekuj njihov komentar uskoro.
Sarajevska Pivovara (31.07.2009.)
Mario Kambić definitvno osvaja simpatije svojim opširnijim komentarom. Potpuno razumijem tvoje stajalište Mario. Tvoja slika ne bi dobila pozitivniji komentar da si ti napisao kako si se puno trudio. Pokušaj to sagledati iz moga ugla. Napravio si sliku u par sekunda i opis stvaranja slike ti je vrlo kratak. Kako to djeluje na mene ili što to meni govori? Imamo na ovim stranicama hrpu slika kojima sam ja posvetio analizom cca 100 puta više vremena nego autor. Ima li tome smisla? Cilj mi je navesti mlade fotografe da se više potrude u razmišljanju prije stvaranja fotografije. Neki bi znali okiniti bez razmišljanja pa mi je onda pošalju na opširnu analizu. Ima li to smisla? Ima li smisla tražiti od nekoga veći angažman (analizu) nego što smo ga sami spremi dati (u pripremi fotografiranja ili objašnjavanju zašto je i kako je snimljena i/ili obrađena fotografija.). Svidio mi se tvoj naknadni komentar i stoga sam ti odgovorio ovako opsežnije. Vrlo često će analiza fotografije biti u skladu sa trudom autora bar u naknadnom pisanju objašnjenja ispod fotografije. Drugim riječima: ako nema adekvatnog komentara autora onda nije fer tražiti kvalitetniju analizu. Zato i tražim prilikom uploada da autor kvalitetno opiše zašto je i kako je slikao ono što je slikao.
Hannibal (27.07.2009.)
Ako su ove slike bile uzor onda valja primjetiti da je je njihov kadar bio ispunjeniji ali i još nešto, puno važnije. Japanski fotograf snima samo bebe koje imaju daleko veću glavu u odnosu na noge čime je dobio bitno drugačije proporcije. Njegove slike odlikuje dobra kompozicija u ispunjenom kadru. Na žalost, za ovu gornju sliku to se ne može reći.
Borjan svojom strpljivošći pronalazi iznimno zanimljive motive u prirodi. Užitak ga je gladati dok snima.
U planinarskom domu (28.06.2009.)
Tina Kovačević (16 god.) improvizirala je studijski set up na stolici. Metar i po kvadratni i dva rasvjetna tijela (blica) bila su dovoljna za ovu njenu dobru fotografiju.
Prvi dan ljeta 2009. godine bio je vjetrovit na Oštarijskim vratima. Bura podno Velebita okretala je automobile na autoputu. Bilo je dovoljno da naš Stipe poskoči sa jedne na prvu slijedeće, nižu skalinu pa da ga vjetar zanese cca pola metra.
Naša zadarska članica Lucija dovela je sestru na jedan dan da nam bude foto model. Iva se brzo uklopila tako da su je naše cure i momci s užitkom fotografirali te joj napravili odlične portrete.
Pripadnici HGSS u više su navrata pokušavali helikopterom HRZ-a doći do terena na kojem su nestali piloti cesne ali vremenski uvjeti to nisu dozvoljavali. Jak vjetar poigravao se helikopterom kao sa igračkom.