www.fotoakademija.hr www.fotoakademija.hr
Mjesto za ljubitelje fotografije

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Setup studijske rasvjete za glamour fotografiju

Započni novu temu   Odgovori na temu    www.fotoakademija.hr -> Rasvjeta
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Zoran Erceg
Site Admin

PostPostano: 02.11.2007, 1:46    Naslov: Setup studijske rasvjete za glamour fotografiju Citiraj i odgovori

Kako postaviti svjetla za portret ?
Želeći pomoći onima koje zanima studijska fotografija donosim prikaz kako izgleda setup za glamour fotografiju.

Ovo je primjer sa radionice portretne fotografije - Kako sam snimio glamour fotografiju - portret moje asistentice.

1 EOS 5D KIT /EF 24-105 F/4L IS USM + Stativ Manfrotto 055PROB Pro Tripod + COMPACT BALL GLAVA
2 BOWENS ESPRIT GEMINI 500 + Grid (TEKSTILNO SAĆE TEXWAB-60) + Softbox 60x60
3 BOWENS ESPRIT GEMINI 250 + Softbox 100x100
4 BOWENS ESPRIT 500 DX + Softbox 60x80 + ŽIRAFA LIGHT BOOM 35 BLACK
5 BOWENS ESPRIT 500 DX + REFLEKTOR SNOOT / S-type(vršni ref.) + SAĆE 1/4 ZA SNOOT 1888
6 BOWENS ESPRIT GEMINI 250
7 Refleksna ploha (Blenda) BOTTLE TOP LASTOLITE 95cm (38'') + DRŽAČ RONDOFLEXA AVANGER by MANFROTTO D700B + STATIV MANFROTTO PODNI ZA POZAD. RASVJETU(crni)

Sve je svjetla trebalo uskladiti sa svjetlometrom - GOSSEN FLEŠMETAR DIGIPRO F i aktivirati sa radioprijemnicima PULSAR RADIO TRIGGER RX/TX.
Budite slobodni nazvati, ukoliko imate pitanja, na telefon 021 / 321-321. Ako mogu, rado ću pomoći sa daljnim informacijama.

Setup for Portrait Photography
Studio Lighting - Glamour Photography Workshop in Split, Croatia
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti Web stranice
Andrejek

PostPostano: 09.08.2008, 15:38    Naslov: Pitanje! Citiraj i odgovori

Koliko košta ovakva rasveta?

I još jedno... Šta mi preporučujete za Modnu fotografiju... Imajte obzira da imam 16 godina i da nemam stalna primanja?

Pozdrav!!!
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Zoran Erceg
Site Admin

PostPostano: 09.08.2008, 22:57    Naslov: Rasvjeta za početnika Citiraj i odgovori

Moj savjet :
Nemoj kupovati nikakvu skuplju rasvjetu dok ne naučiš principe postavljanja svjetla. Da bi to počeo učiti dovoljan ti je tvoj prozor. Nadam se da ću u dogledno vrijeme napisati tekst o tome.
Do tada kupi ploču stiropora (prodavaonice boja i lakova) i paus papir (papir za tehničko crtanje ili crtanje nacrta). Nadam se da ćeš taj papir naći u papirnicama. Dovoljno ti je jedan ili dva kvadratna metra. Odnosno, kupi onoliko da tim papirom možeš prekriti prozor koji je okrenut na jug a da ispred tog prozora imaš dovoljno mjesta za snimanje. Jedno i drugo ne bi trebalo koštati više od 3 - 4 sladoleda.

Dobro je činiti dobro.
[Vrh]
Zoran Erceg
Site Admin

PostPostano: 09.08.2008, 23:08    Naslov: Tamna pozadina je važna za početnika Citiraj i odgovori

Zaboravio sam dodati:
Dobro bi bilo da imaš crnog ili modrog (tamno plavog) platna. 4 - 6 kvadratna metra za pozadinu.

Dobro je činiti dobro.
[Vrh]
Andrejek

PostPostano: 10.08.2008, 16:28    Naslov: Rasvijeta... Citiraj i odgovori

Ok... Skontao sam šta hoćete da kažete... Pokušaću tako, a pritom ću koristiti i onu moju rasvetu... Inače, što se tiče teksta o studiju... Večeras ga pišem. Postovaću ga ovde u novoj temi, a i poslaću ga vama na mail... Pošto sutra idem na more... Pozdrav svim Fotoakademicima...

Mislim da bi trebalo da bude dosta lepih slika... Cool

Hvala na pomoći...
Andrejek

PostPostano: 10.08.2008, 16:36    Naslov: Upsssssss... Citiraj i odgovori

Moj grad je okrenut u pravcu jugo-istok / severo-zapad... A ulice su pod pravim uglovima... Samim tim i kuće... Tako da nemam prozora koji je direktno okrenut na jug... Samo jugo-istok... A u koje vreme da slikam... Kada je tu samo ujutro direktno sunce???

Šta imate da mi kažete o slikanju napolju? Šta da koristim da bi sunce preusmerio... Stiropor, takođe???

Kad budete imali vremena, ako možete, bio bih vam zahvalan da napišete malo više o svemu tome... Ne mogu svi da dođu u Split na časove... Ja bi, ali sam daleko...

Pozdrav...
XY

PostPostano: 03.11.2008, 0:19    Naslov: Re: Upsssssss... Citiraj i odgovori

Andrejek je napisao/la:
Šta imate da mi kažete o slikanju napolju? Šta da koristim da bi sunce preusmerio... Stiropor, takođe???

Da bi ˝preusmjerio˝ sunce, upotrijebi dosvjetljivače, iliti one okrugle reflektirajuće površine koje jako liče na aluminijsku foliju Very Happy , siguran sam da ih možeš kupiti u svakom bolje opremljenom fotostudiju tj trgovini foto opremom... A možeš ih načiniti i od već spomenute folije ili upotrijebiti one štitnike od sunca koji se koriste u automobilima...
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    www.fotoakademija.hr -> Rasvjeta Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.