Naziv:  Regata Broj posjeta:  852
Kategorija:  More Broj komentara posjetitelja:  4
Autor:  Ivana Mis Zarišna duljina objektiva:  72
Tagovi (kljune rijei):  Ivana Mis, regata, Sony DSC-H1 Brzina okidanja:  1/1000
Fotoaparat:  Sony DSC-H1 Otvor blende:  4.5
Objektiv:   ISO:  50
Lokacija:   Ocjena/glasova:
3/1
Zoran Erceg, analiza fotografija

Na orginalnoj slici bilo je previše praznog neba a najzanimljivji dio slike (a to su ljudi na brodu) nisu bili u centru interesa. Nebo je izbačeno kao i nepotrebni detalji na obali koji su privlačili pažnju. Dobro je izbaciti sa slike sve što nije neophodno, odnosno ono što odvlači pažnju sa subjekta koji treba biti u centru interesa. S obzirom da glavni brod ide prema snimatelju bolje bi bilo da se pričekalo sa snimanjem tako da taj brod sa ljudima dođe bliže i samim tim bude u prvom planu a ostali brodovi bi ostali u drugom planu. Tada bi došla do izražaja kompozicija po dubini što bi unaprijedilo sliku. Dobila bi se dinamika sa trodimenzinalnim efektom.

Ocjeni fotografiju :
Komentari posjetitelja

Zoran Erceg - 24.11.2008. 00:00
Dozvoljavam mogućnost da u analizi fotografija nekad pogriješim. Vjerujem da je prepoznata moja namjera da savjetom i analizom pomognem onima kojima mogu pomoći. Žao mi je ako svojim komentarom povrijedim nečiju taštinu. Volio bih čuti/čitati argumente autora fotografije ali i ostalih posjetitelja koji će se argumentirano usprotiviti mojim analizama. Vjerujem da će nas takav pristup, sve zajedno, odvesti prema kvalitetnijim fotografijama. Uvjeren sam da će i dalje svatko svojim imenom i prezimenom stajati iza svojih fotografija ali i iza svojih komentara. Gospodine Alojzij Fitz, očekujem i dalje vaše komentare bez obzira na dužinu teksta. Vrijedan tekst je ugodno čitati bez obzira na količini upotrebljenih riječi. Želio bih da svi zajedno doprinesemo fotografiji svojim tekstovima, mišljenjima, savjetima. Važan je kvalitet a ne kvantitet. Ante je na Forumu skrenuo pažnju na ovaj post tako da se reakcije nastavljaju i na Forumu.
Alojzije FITZ - 22.11.2008. 00:00
Na samom početku rekao bih da se POTPUNO SLAŽEM sa ŤOSVRTom NA FOTOGRAFIJUť, kao i sa Zoranom.Idealno je u startu uspjeti kompozicijski pravilno snimiti prizor, no to nije uvijek moguće. REKOMPOZICIJA je na žalost često nužna, posebno ako je s mjerom, i tada može spasiti samo donekle dobro Ťslikani trenutakť.Pa i u doba Ťmokre kemijske procedureť radili smo u tamnoj komori ono što je bilo na raspolaganju, od vrste razvijača, gradacije papira i sl. Koliki su samo raznim tehnikama kao na pr SOLARIZACIJOM i sl. Pokušavali spašavati polupromašene fotografije.Danas u doba kibernetike imamo druge alate, fotografiranje je postalo masovnije, kao i upotreba S/W-a, na žalost često bez osjećaja za mjeru, no i to se učimo.Ne slažem se sa stavom da:Ťneki lik uslika što god stigne, pa onda photoshop napravi ostaloť. ŤFOTOŠALATAť ostaje uvijek uradak s kojim ni autor kao ni gledaoci nisu oduševljeni.Jednako tako ne bih čak ni P/S gurua degradirao na nivo Ťgrafičkog dizajnerať, tim više štoNikako ne stoji da: ŤSvatko zna napraviti odličnu sliku u Photoshopu...ť.I za kraj htio bih primijetiti kako je mnogo ugodnije druženje da se i u svojim komentarima služimo prije svega ARGUMENTIMA i jednim PRIJATELJSKIM tonom, bez obzira na razilaženje u stavovima.Molim neka bi mi se oprostio malo poduži post – uz pozdrav svima.
JAG - 03.12.2007. 00:00
Mislim da je ova fotografija sasvim u redu i korektna, možda čak i odlična, i da je problem u ovom liku koji ih ocjenjuje i piše komentare jer ON je pokazao da je viješt u Photoshopu i ja osobno ne cijenim \"fotografe\" koji ne znaju uslikati trenutak nego uslikaju šta god stignu pa onda photoshop napravi ostalo, to nisu fotografi već grafički dizajneri. Svoju ograničenost je pokazao i time što svaku fotografiju obradi na istu shemu te još više dokaže svoje usko gledanje na umjetnost fotografiranja, dok se on bavi fotošopiranjem. Svatko zna napraviti odličnu sliku u Photoshopu...
Zoran Erceg - 22.10.2007. 00:00
Dobro bi bilo cropati po visini i širini još više kako bi se brodovi više naglasili s obzirom da je iza njih bezizražajna obala. Valja paziti da se pri tome glavni dio zadrži u centru interesa.
Komentiraj fotografiju
Unosom Vašeg komentara pomažete drugima da gledaju i razumiju sliku na način na koji bi Vi to željeli.
Za ostavljanje komentara potrebno se registrirati
Log in
Komentar : - Jo znakova: 900
*