Naziv:  Hannibal Broj posjeta:  660
Kategorija:  Humor Broj komentara posjetitelja:  7
Autor:  Sandro Sardoz Zarišna duljina objektiva:  18
Tagovi (kljune rijei):  pas,Hannibal Brzina okidanja:  1/80
Fotoaparat:  PENTAX K 20 D Otvor blende:  5.6
Objektiv:  smc PENTAX DA 18-55mm f3,5-5,6 AL II ISO:  200
Lokacija:  Fažana Ocjena/glasova:
-/2
Iza svakog fotografiranja stoji ideja autora. Pomozite promatracima objanjenjem.
Zato ste odabrali ba ovaj motiv?
Sasvim neuobičajeno naići na psa sa brnjicom...očekuju se kojekavi mastodontski...ovaj mi jednostavno bio prejak! Pogledajte mu samo brnjicu-2 broja veća! :-) Velik je kao mačak.


Zato ste ba odabrali ovaj nacin snimanja (obrade) fotografije?
Koliko ste zadovoljni finalnim rezultatom?
Zamišljao sam kadar u smislu onih "the dog" naljepnica.Stoga širokim kutem,ptičjom perspektivom kadrirao Hannibala. Desnom rukom ga četkao iznad repa,čekajući da me pogleda..Zadovoljan?Sviđa mi se uho kvazi prozirno kontra svjetla...Pa ova fotka u kategoriji humora ne zamara me problemom kolikog zadovoljstva...cilj mi je malo Vas nasmijati...P.S. Sve u redu,vratio se doma čitav... ;-)
Zoran Erceg, analiza fotografija

Vrlo sa zadovoljan Sandrovim opisom jer sad znam koja je bila ideja autora pa mi je lakše analizirati fotografiju. Da namam ovu spoznaju analiza bi izgledala drugačije. Smatrao bi gornji rakurs greškom.
Kategorija humor i želja Sandra Sardoza da nas nasmije upućuje moju analizu u drugom pravcu. Gornji kut snimanja je prihvatljiv ali se moralo sa širokokutnim objektivom primaknuti glavi psa što bliže kako bi se dobio karikaturni oblik koji bi nas nasmijao. Kadar je trebalo ispuniti što više, do maksimuma.
Ne znam kakve su "the dog" naljepnice ali ako se s tim upozorava nekoga na opasnost od psa onda su kod Sandra bile prisutne dvije ideje koje su međusobno suprotne što nije dobro za finalni rezultat. Prikazom oštrog psa koji plaši teško je nasmijati onoga tko se psa boji. Baš suprotno!.

Ocjeni fotografiju :
Komentari posjetitelja

Borjan Radolović - 27.07.2009. 19:17
hihiiii ovi njokići su smješni, da :-))))
Sandro Sardoz - 27.07.2009. 17:47
Ne treba tako bukvalno shvatiti,rekao sam u smislu the doga...:-) On ustvari ih fotka u neutralno bijeloj pozadini.Meni se na mojoj fotki i dopala popločena riva,nagib...to i nisam bio spomenuo ,mea culpa. Moram si još priuštiti širokokutni! ;-) Ali su dobre fotke ovog japanca,zar ne?
Zoran Erceg - 27.07.2009. 17:29
Ako su ove slike bile uzor onda valja primjetiti da je je njihov kadar bio ispunjeniji ali i još nešto, puno važnije. Japanski fotograf snima samo bebe koje imaju daleko veću glavu u odnosu na noge čime je dobio bitno drugačije proporcije. Njegove slike odlikuje dobra kompozicija u ispunjenom kadru. Na žalost, za ovu gornju sliku to se ne može reći.
Sandro Sardoz - 27.07.2009. 17:18
Upload slika i fotografija
Sandro Sardoz - 27.07.2009. 17:16
:-))) ...Joj Zorane...ova moja izgubljena bitka što se pasa tiče,našeg skroz suprotnog gledanja! :-) Ovaj brekić-tako ga kon nas zovu-njega bi mačka pojela!Samo mu okice pogledati je dovoljno!Zar ne? Možda zaista se meni čini nemogućim da se netko pasa boji,ovakvih još...;-) Dobro,što je tu je.Evo već kad sam, "the dog" fotke-sličice samoljepljive sam uploadao da ih upoznate....Inače su djelo japanskog fotografa kućnih ljubimaca Yoneo-a Motita-a,koji ih fotka širokokutnim objektivom... :-)
Sandro Sardoz - 26.07.2009. 22:39
Definitivno veoma dobra stvar. Akademski.
Zoran Erceg - 26.07.2009. 22:29
Čitajući tvoj opis ideje, notiva i načina snimanja vrlo sam zadovoljan postavljenim pitanjima. Siguran sam da su sad promatrači ovih naših fotografija dobro upućeni u ideju što je autor želio a da na slici mogu vidjeti koliko je autor uspio u svojoj namjeri.
Komentiraj fotografiju
Unosom Vašeg komentara pomažete drugima da gledaju i razumiju sliku na način na koji bi Vi to željeli.
Za ostavljanje komentara potrebno se registrirati
Log in
Komentar : - Jo znakova: 900
*