Jos uvijek nije dan osvrt na fotografiju.

Naziv:  shower Broj posjeta:  676
Kategorija:  Muškarac Broj komentara posjetitelja:  6
Autor:  Sandro Sardoz Zarišna duljina objektiva:  18
Tagovi (kljune rijei):  shower,tuširanje Brzina okidanja:  1/30
Fotoaparat:  PENTAX K20D Otvor blende:  6.3
Objektiv:  smc PENTAX DA 18-55mm f3,5-5,6 AL II ISO:  1600
Lokacija:  zapušteni prostor,nepoznata lokacija... Ocjena/glasova:
-/0
Iza svakog fotografiranja stoji ideja autora. Pomozite promatracima objanjenjem.
Zato ste odabrali ba ovaj motiv?
Vratio se na mjesto prošloga fotkanja.Ovu ideju sam imao u glavi nakon povratka sa prvog fotkanja...Ambijent ,prostor,moja mašta. Ovoga puta nisam imao problema sa garderobom,naprotiv,morao sam je se rješiti...svakako nezgodno,brzinski izvedeno...


Zato ste ba odabrali ovaj nacin snimanja (obrade) fotografije?
Koliko ste zadovoljni finalnim rezultatom?
Autookidanje,tripod,autoportret.Sviđa mi se prostor,prozori,svjetlost,atmosfera. Tuš (koji zapravo i ne postoji...) može se zamisliti ovim kadriranjem.Samo voda nedostaje.A mogao sam čak i bocu imati i proliti si je pod nogama,ali može i ovako,ove tamne fleke na podu sliče njoj...Nisam nogu prikazao jer sam u cipelama,tako da sam morao se tako namjestiti... ;-) Zadovoljan sam rezultatom.
Zoran Erceg, analiza fotografija


Ocjeni fotografiju :
Komentari posjetitelja

Davor Pavlic - 23.05.2010. 23:57
Hvala. Drago mi je da se slazes s tim. :)
Sandro Sardoz - 23.05.2010. 17:17
Ja sam cropao tik lijevo uz lijevi prozor,tako da počinje lijevo sa crnim štokom,vertikalom.Dobio kvadratni format i mogu ti reći da nije uopće loše...dva prozora i ja u sredini...tako da mislim da dobro savjetuješ...
Davor Pavlic - 23.05.2010. 12:44
Pa dobro, nije to morao biti taj krop. Ali inace je pozeljno u fottografiji, i cini mi se da je to pravilo koje nema izuzetaka, da se nista ne slika polovicno, jer kada predstavis to drugima onda umjesto da gledaju to sto si slikao se pitaju sta je tamo iza. Trebalo je "zatvoriti" kadar.

Ne znam kakva je situacija na desnoj strani i kako bi bilo da si uhvatio vise desnog prozora i zida.

I hvala tebi na uvazavanju komentara. Ipak ja nisam majstor fotografije da ti kazem da je nesto neispravno ili ispravno, to je moj subjektivni dojam i dozivljaj neke fotografije, kao i tumacenje nekih pravila i mogucnosti.
Sandro Sardoz - 23.05.2010. 11:58
još razmišljam o tom cropu...jer ovako kad gledam pogled sa lijeva baš ide ka subjektu,ako cropam onda nekako mi to kontra izgleda,pozicija subjekta i pogleda,gledanja...čekamo i analizu,glavnu rječ... ;-)
Sandro Sardoz - 23.05.2010. 08:01
Bio sam čak kadrirao kako kažeš...nego mi se sviđao lijevi dio i zbog same svjetlosti. I otvaranju prostora ulijevo...hvala na mišljenju,komentaru... ;-)
Davor Pavlic - 22.05.2010. 22:51
Interesantno, svidja mi se. :)

Ja bih to radio malo drugacije, ali buduci da si se ti trebao sakriti, to i nije bilo bas izvodivo - slikao bih ravno prema kutu prostorije, tako da su mi na jednakim udaljenostima i lijevi i desni prozor.

Kad smo vec kod prozora... Mozda ne bi trebao bjezati od centralne kompozicije. Da, po pravilu se ne koristi, ali ne, to nije bozija zapovijed. Tako da bih ja volio da nema lijevog prozora nikako i da je desni cijeli. Tako da imas samo dva simetricna. ;)

Pozdrav!
Komentiraj fotografiju
Unosom Vašeg komentara pomažete drugima da gledaju i razumiju sliku na način na koji bi Vi to željeli.
Za ostavljanje komentara potrebno se registrirati
Log in
Komentar : - Jo znakova: 900
*